המסמכים הנדרשים לנסיעה ומידע לחופשות שייט

מסמכים הדרושים לנסיעה

יש לקרוא בעיון מהם המסמכים שעל כל אורח להציג במזח לפני העלייה לאונייה. הנסיעה ליעדים מסוימים דורשת ויזה ואישורי נסיעה. המידע להלן מסביר מה נדרש בעת נסיעה לכל יעד וכיצד להשיג מסמכים אלה.

אזרחי ארה"ב

הקריביים, איי הבהאמה ופלורידה, ברמודה, אלסקה, הריביירה המקסיקנית, קנדה וניו אינגלנד, חוף האוקיינוס השקט

עליכם לשאת:

דרכון בתוקף

או

הוכחת תושבות (ראה להלן) ותעודה מזהה עם תמונה שהונפקה על ידי המדינה

  • תעודת לידה אמריקאית מאושרת על ידי המדינה
  • (תעודת הטבלה, תעודות לידה מבית חולים ותעודות לידה מפוארטו ריקו שהונפקו לפני 1/7/10 לא יתקבלו.)

  • תעודה מקורית של התאזרחות בארה"ב
  • תעודה מקורית של אזרחות אמריקאית
  • אישור מקונסוליה אמריקאית על כך שנולדת בחו"ל.

או

מסמכים התואמים לדרישות WHTI (Western Hemisphere Travel Initiative - יוזמת הנסיעות של חצי הכדור המערבי) (לחצו כאן לפרטים נוספים.)

*אזרח ארה״ב מתחת לגיל 16 אינו חייב בתעודת זהות ממשלתית נושאת תמונה.

נורוויג'ן קרוז ליין ממליצה בחוזקה לכל אורחיה להוציא דרכון לחופשת השייט שלהם מהסיבות הבאות:

  • אם פספסתם את האונייה שלכם בנמל היציאה המתוכנן שלה בארה"ב ועליכם לנסוע מחוץ לארה"ב כדי לחבור אליה.
  • אם עליכם לעזוב את האונייה במפתיע בנמל חוץ לפני סוף השייט, תזדקקו לדרכון כדי לצאת או להיכנס מחדש לארצות הברית בטיסה.

אם עליכם להוציא דרכון במהירות, צרו קשר עם VisaCentral במספר 844-834-5702 וציינו את מספר החשבון 75006 לקבלת הנחה על דמי השירות של VisaCentral. VisaCentral יכולה להוציא לכם דרכון תוך זמן קצר, החל מ-48 שעות.

הפלגות להוואי

אין צורך בדרכון כאשר אתם מפליגים בכל אחד ממסלולי השייט בין איי הוואי. אם האונייה שלכם אינה מפליגה מעבר לאיי הוואי, תזדקקו אך ורק לתעודת זהות ממשלתית עם תמונה, כולל דרכון או רישיון נהיגה בר תוקף עם תמונה.

להפלגות היוצאות מנמל שאינו בארה"ב (מסלולים באירופה, אסיה, דרום אמריקה ואוסטרליה)

אתם נדרשים לשאת דרכון בתוקף, שתוקפו לא פג בתוך שישה (6) חודשים מסוף השייט שלכם.

ייתכן שיידרשו ויזות ספציפיות לכניסה לנמלים באירופה, אסיה, אוסטרליה ודרום אמריקה מסוימים. ישנן ויזות שצריך לקבל מראש, כמה מהן ניתן לקבל על סיפון האונייה, ויזות אחרות יטופלו על ידי נורוויג'ן קרוז ליין. לחצו כאן לפרטים נוספים על קבלת ויזות.

מי שאינם אזרחי ארה״ב

על כל הנוסעים לשאת עמם דרכון בתוקף.

כל הנוסעים שאינם אזרחי ארה"ב צריכים לשאת עמם דרכון בתוקף (שתוקפו לא פג ב-(6) חודשים לאחר תום השייט). בנוסף, ייתכן שתידרש ויזת תייר לכניסה למדינות/נמלי עגינה מסוימים. על מנת לאשר באילו מסמכים ספציפיים תידרשו להצטייד, בדקו מראש עם הרשויות המתאימות (כגון משרד ההגירה המקומי שלכם) לכל נמל שאתם נכנסים. ניתן גם ליצור קשר עם VisaCentral לקבלת מענה על שאלותיכם.

המחזיקים ב-(U.S. Alien Resident Card (ARC

תושבים זרים בארה"ב המחזיקים ב-ARC, הידוע גם כ"גרין כארד" יכולים לנסוע למקסיקו ולקריביים עם ה-ARC בתוקף שלהם ותעודה מזהה. אולם, מומלץ שהנוסעים יישאו גם את הדרכונים מארץ האזרחות שלהם, אם יש להם. במקרים מסוימים, ייתכן שמחזיקי כרטיס ARC עדיין יתבקשו להצטייד באישורי נסיעה ו/או ויזות לכניסה ליעדים שבהן נורוויג'ן קרוז ליין מבקרת במדינות אלה.

המחזיקים בהיתר תושבות קנדי (CRP).

בעלי Canadian Residency Permit (CRP) שאין להם את מסמכי התושב הקבוע, או ויזת תושב ארעי, לא יוכלו לעלות על סיפון האוניות בכל נמל בקנדה במהלך השייט. בנוסף לכך, ייתכן שכניסתו של התושב הקנדי לקנדה תסורב אם לא יהיה מצויד במסמכי התושב המתאימים.

מידע חשוב לנוסעים המפליגים ו/או טסים דרך קנדה:

(רלוונטי למסלולים לאלסקה, חוף האוקיינוס השקט, הוואי וקנדה, מסלולים בניו אינגלנד היוצאים מעיר נמל קנדית - כלומר: וונקובר וקוויבק סיטי)

דרישות כניסה חדשות החל מחודש ספטמבר 29, 2016: בעלי אזרחויות זרות הפטורים מוויזה והנכנסים לקנדה באוויר, חייבים להוציא ולהחזיק ב-Canadian Electronic Travel Authorization (eTA).

ה-eTA אינו נדרש מהנוסעים הבאים:

  • המחזיקים בדרכון של ארה"ב
  • המחזיקים בדרכון קנדי
  • בעלי אזרחויות כפולות (אזרחות קנדית ואזרחות ממדינה הפטורה מויזה)
  • תושבי קבע קנדיים (נוסעים עם מעמד של תושב קבע שניתן על ידי ממשלת קנדה, ושאינם אזרחי קנדה)
  • נוסעים המגיעים לקנדה באוויר או בים

לבקשת קבלת eTA קנדה, לחצו על הקישור הבא: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. ייתכן שהנוסעים לא יוכלו לעלות על מטוס או על אונייה של נורוויג'ן קרוז ליין לא המסמכים המתאימים במעמד הצ'ק אין.

לפרטים נוספים אודות דרישות ה-eTA החדשות של קנדה, בקרו באתר האינטרנט הבא: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp

מגבלות לגבי ויזה לקנדה

בהתבסס על דרישות הכניסה של קנדה, ייתכן שנוסעים מסוימים יידרשו להוציא ויזת תושב ארעי (TRV) כדי לבקר בקנדה או לנסוע דרכה. לחצו כאן לקבלת מידע נוסף.

מידע חשוב לנוסעים המפליגים לקובה:

האם על פי חוק מותר לאזרחי ארה"ב לנסוע לקובה?
כן. OFAC מסדירה נסיעות לקובה על פי חוק הלמס-ברטון ותקנות רלוונטיות אחרות. נכון לעכשיו קיימות 12 קטגוריות של נסיעות מאושרות לקובה.

נסיעת אנשים-אל-אנשים היא אחת הדרכים בהם אמריקאים יכולים לבקר בקובה, ונותנת לכם את האפשרות לגלות את קובה דרך האנשים שלה ומנקודת מבט מקומית. על כל הנוסעים לבצע אישור עצמי שהפעילויות שלהם עונות על הדרישות המוזכרות לעיל, ולכן עליכם לשמור רשומות על הפעילויות שלכם, בין אם הן מוצעות על ידי נורוויג'ן או לא, לתקופה של 5 שנים. למידע נוסף על חילופי אנשים-אל-אנשים, נא לעיין בשאלות הנפוצות "מהם חילופי אנשים-אל-אנשים?" מעל.

לחצו כאן לצפייה במסמך מהשאלות הנפוצות של מחלקת האוצר של ארצות הברית העונה על מרבית השאלות הקשורות ישירות לתקנות המתייחסות לנסיעה לקובה.

Do I need a passport to travel to Cuba?
כן. כל האורחים צריכים דרכון בתוקף על מנת לנסוע לקובה. אנו ממליצים לאורחים לברר את דרישות הדרכון לנסיעה לקובה ממדינת המוצא שלהם ולוודא שהדרכון תקף למשך שישה חודשים לפחות מתאריך הנסיעה.

 

כיצד ניתן לאשר שהנסיעה שלנו עומדת באחת מקטגוריות הנסיעה המאושרות על ידי OFAC?

על כל האורחים למלא טופס אישור המגדיר ומאשר שהם ישתתפו בפעילויות העונות על הדרישות של OFAC. נא ללחוץ כאן להורדת טופס האישור.

על כל אורח למלא ולשלוח טופס אישור אשר יגיע אל נורוויג'ן לא יאוחר מ-60 ימים לפני תאריך היציאה. את הטופס ניתן לשלוח בדוא"ל אל הכתובת NCLVISA@ncl.com.

כל האורחים יבצעו אישור עצמי, כלומר, האחריות לקביעת לוח זמנים מלא של פעילויות התואמות את הדרישות של OFAC כמוסבר לעיל, מוטלת עליהם בלבד. פעילויות אלה יכולות לכלול טיולים המוצעים על ידי נורוויג'ן או פעילויות שהאורחים מארגנים בעצמם.

כיצד אני מוכיח עמידה בתנאי OFAC במהלך ההפלגה שלי?
כל הנוסעים לקובה מתבקשים להוכיח שהנסיעה שלהם כללה פעילויות המאושרות על ידי OFAC. על הנוסעים לשמור יומן של הפעילויות שלהם ולשמור יומן זה למשך 5 שנים.

האם אורחים שאינם מארצות הברית יכולים להשתתף בהפלגות אלה?
כן. בדומה לנוסעים מארצות הברית, אורחים שאינם מארצות הברית ידרשו לאשר שהם נוסעים תחת אחת הקטגוריות המאושרות של OFAC, לשמור תיעוד של הפעילויות שלהם ולחתום על תצהירים המאשרים שכך הם עושים.

שיקולי אשרה לאורחים המפליגים לקובה

האם יש צורך באשרה (ויזה) על מנת לנסוע לקובה?
ממשלת קובה דורשת מכל אדם הנוסע לקובה עם דרכון שאינו דרכון קובני תקף להוציא אשרה לפני ההגעה לקובה. עבור כל הנוסעים שלא נולדו בקובה, אשרה זו, הידועה בשם "כרטיס תייר" (או "רוזדה" לה יש רקע ורוד וכחול ללא קשר לארץ המגורים), נדרשת לכניסה (ויציאה) מקובה למטרות שאינן עסקיות. האשרה לקובה תקפה לכניסה אחת ומאפשרת למחזיק בה להישאר בקובה למשך 30 ימים. באפשרותכם להשיג אשרה זו דרך נורוויג'ן תמורת עמלת טיפול ורכישה של 75$ או בעצמכם. שימו לב שלא תוכלו לעלות על האונייה ללא ראיות שברשותכם אשרה זו.

האשרה הקובנית הינה כרטיס בעל שני חלקים. רשויות ההגירה בקובה יקחו חלק אחד בהגעה לקובה, והאורחים ימסרו את החלק השני לרשויות ההגירה בעת העזיבה. על האורחים לשמור את האשרה הקובנית במקום בטוח בזמן הנסיעה על מנת שיוכלו למסור אותה בעת היציאה מקובה.

למידע נוסף לגבי הדרישות עבור אנשים שנולדו בקובה, עיינו בשאלה הנפוצה "דרישות לנוסעים שנולדו בקובה" להלן.

דרישות לנוסעים שנולדו בקובה
אורחים שנולדו בקובה, אשר היגרו לפני ה-1 בינואר, 1971, ומתגוררים במדינה מחוץ לקובה, נדרשים לשאת עמם (1) דרכון קובני תקף או (2) דרכון תקף מהמדינה בה אתם אזרחים יחד עם אשרת HE-11 שהושגה מהשגרירות או הקונסוליה הקובנית במדינת מגוריכם (למעט מקרים של מדינות שחתמו על הסכם פטור אשרה עם קובה) לכניסה אל ויציאה מקובה. הזמן המשוער להנפקת אשרת HE-11 הוא עד 90 ימים.

אורחים שנולדו בקובה והיגרו אחרי ה-1 בינואר, 1971, המתגוררים במדינה מחוץ לקובה, חייבים לשאת דרכון קובני תקף לכניסה אל ויציאה מקובה. אורחים אלה אינם צריכים אשרה קובנית. הזמן הדרוש להנפקת דרכון קובני הוא עד 6 חודשים.

אורחים שנולדו בקובה וצריכים אשרה או דרכון מתבקשים ליצור קשר עם השגרירות או הקונסוליה של קובה במדינת מגוריהם. באפשרות המתגוררים בארצות הברית ליצור קשר עם שגרירות קובה בוושינגטון הבירה:

שגרירות הרפובליקה של קובה
2630 16th Street NW
וושינגטון די. סי. 20009
http://www.cubadiplomatica.cu/sicw/EN/ConsularServices.aspx
דוא"ל: recepcion@usadc.embacuba.cu
מספר טלפון: (202) 797-8518 שלוחה 600

בנוסף, ישנן מספר חברות המציעות לאורחים שירות הוצאת אשרה\דרכון על מנת לסייע בהוצאת אשרה ו\או דרכון קובניים, לרבות:

On Cuba Travel
http://oncubatravel.com

Air Line Brokers
https://www.airlinebrokers.net
305-642-5002

אתר האינטרנט של שגרירות ארצות הברית בקובה http://havana.usembassy.gov/service.html מציין שאזרחי ארצות הברית שנולדו בקובה יטופלו בקובה כאזרחי קובה בלבד וממשלת קובה עשויה לדרוש מנוסעים אלו להיכנס ולצאת מקובה עם דרכון קובני. השימוש בדרכון קובני למטרה זו אינו מסכן את אזרחות ארה"ב של הנוסע; עם זאת, על נוסעים אלו להשתמש בדרכון האמריקני שלהם בכניסה וביציאה מארצות הברית. על אזרחים של מדינות אחרות לבדוק עם השגרירות שלהם בקובה לגבי התקנות הנוגעות לאזרחות ולשימוש בדרכונים.

לחצו כאן לעוד שאלות נפוצות על קובה.

דרישות אשרה לנסיעה

נורוויג'ן קרוז ליין חברה ל-VisaCentral כדי לספק לאורחים שלה מידע מקיף ומדויק בנושא ויזות נסיעה. כמה משירותי הנוסעים של VisaCentral כוללים ערכות לבקשת ויזה וסיוע לקבלת ויזות אחרות במקרים שנדרש. בקרו במרכז התמיכה העולמי לוויזה בדף VisaCentral (http://visacentral.com/Norwegian-cruise-line-splash?login=103407) לקבלת סיוע בבקשות לוויזה.

אישור נסיעה אלקטרוני
בהתאם לדרישות Visa Waiver Program (VWP), כל נוסעי VWP חייבים לקבל אישור נסיעה אלקטרוני לפני העלייה למטוס או לאונייה לכניסה לארה"ב. ניתן לעשות זאת בהגשתבקשה באינטרנט באתר האינטרנט של U.S. Department of Homeland Security. יש להגיש את הבקשות בכל עת לפני הנסיעה. אולם מחלקת ה-DHS ממליצה להגיש את הבקשות עד 72 לכל המאוחר לפני הנסיעה.

ויזות שנגן
הסכם שנגן (שנכנס לתוקף במרץ 26, 1995) הוא הסכם בין מדינות רבות החברות באיחוד האירופי (EU) להסיר את בקרות ההגירה לנסיעה בטריטוריות המשותפות. הדבר יוצר איזור "ללא גבולות" הידוע כמרחב שנגן,המשנה את נהלי הכניסה, ההתקשרות או הנסיעה בין כל אחת ממדינות שנגן. לחצו כאן לקבלת מידע נוסף.

ישנם ארבעה סוגים של ויזות שנגן: סוג C בדרך כלל נחוץ לנוסעים. ניתן להוציא אותו בכל אחת ממדינות שנגן, והוא תקף לכל האחרות. בשל סוגי המסלולים לאירופה, הסכם שנגן קובע שבעלי אזרחויות מסוימות נדרשים לויזה לכניסה לאזור ה-EU. מומלץ מאוד לאורחים אשר אינם אזרחי ארה"ב, קנדה או אירופה, ליצור קשר עם השגרירות הקרובה של המדינה החברה באיחוד האירופי על מנת לקבוע האם דרושה ויזת שנגן במקרה שלהם.

מסלולים באסיה, אוסטרליה ודרום אמריקה
להפלגות המבקרות באסיה, אוסטרליה ודרום אמריקה, ייתכן שתידרש ויזה ספציפית לכניסה. ישנן ויזות שצריך לקבל מראש, כמה מהן ניתן לקבל על סיפון האונייה, ויזות אחרות יטופלו על ידי נורוויג'ן קרוז ליין.

ניתן לבקר ב- Visa Central לסיוע בקבלת ויזות נדרשות אלה.

יש לקבל את הויזות לפני ההפלגה אם השייט שלכם עוגן בכל אחד מהיעדים המפורטים להלן.

  • ברזיל
  • הודו
  • אוסטרליה
  • סין

אשרות מעבר למדינות הבאות יושגו עבור בעלי דרכונים של קנדה וארצות הברית בעזרת חברת השייט בזמן שהייתכם על הסיפון. כל העמלות הנלוות לקבלת הויזות האלה יחויבו מחשבונכם על האונייה.*

  • מצרים
  • ירדן
  • עומאן
  • UAE
  • סרי לנקה
  • קמבודיה
  • וייטנאם
  • תאילנד
  • אינדונזיה

צרו קשר עם Visa Central למידע נוסף או לסיוע בקבלת הוויזות הנדרשות לשייט שלכם מראש.

מגבלות לגבי ויזה לקנדה
לחצו כאן לפרטים נוספים להפלגה ו/או טיסה דרך קנדה.

הגבלות ויזה לברמודה
מתוקף נהלי ההגירה של ברמודה, ייתכן שנוסעים מסוימים יידרשו להוציא ויזה לביקור במדינה. החל מ-1במרץ, 2014, אורחים אשר נדרשים לקבל ויזה לברמודה יכולים להיכנס אליה ללא ויזה כל עוד יש בידם ויזה לכניסות מרובות לארה"ב או כרטיס תושב ארה"ב.

הגבלות ויזה לסין
אין צורך להוציא ויזה לסין אם הנמל היחיד בו אתם מבקרים הוא סניה. בנוסף, לא נדרשת ויזה לנסיעה להונג קונג. אם אתם נוסעים לנמל אחר בסין, עליכם לקבל ויזה מראש.

מגבלות לגבי אשרה לקובה
לחצו כאן למידע נוסף על הפלגה לקובה

סוגי מסמכי נסיעה

תעודות לידה
לקבלת העתק מאושר מקורי או רשמי של תעודת לידה, תוכלו ליצור קשר עם בית החולים שבו נולדתם או עם מחלקת מרשם אוכלוסין במחוז הולדתכם.

דרכונים
לפרטים נוספים על קבלת דרכון, בקרו באתר האינטרנט של U.S. Passports & International Travel website, ה- Western Hemisphere Travel Initiative, או VisaCentral.

מסמכים מזהים עם תמונה שהונפקו על ידי הממשלה
ניתן בדרך כלל לקבל מסמך מזהה עם תמונה שהונפק על ידי המדינה ממשרד רישוי כלי הרכב/רישיון נהיגה מקומי. צרו קשר עם המשרד המקומי או בקרו באתר ה-DMV של המדינה שלכם, לפרטים והוראות נוספים. תוכלו גם ליצור קשר עם National Highway Traffic Safety Administrationלכניסה לרשימת משרדי רישוי כלי הרכב של המדינות.

אישור נסיעה אלקטרוני
בהתאם לדרישות Visa Waiver Program (VWP), כל נוסעי VWP חייבים לקבל אישור נסיעה אלקטרוני לפני העלייה למטוס או לאונייה לכניסה לארה"ב. ניתן לעשות זאת בהגשתבקשה באינטרנט באתר האינטרנט של U.S. Department of Homeland Security. יש להגיש את הבקשות בכל עת לפני הנסיעה. אולם מחלקת ה-DHS ממליצה להגיש את הבקשות עד 72 לכל המאוחר לפני הנסיעה. ברוב המקרים תקבלו תשובה בתוך שניות. התשובות האפשריות כוללות:

  • ההיתר אושר
  • הנסיעה לא אושרה: על הנוסע לקבל ויזה שאינה ויזת הגירה בשגרירות או בקונסוליה של ארה"ב לפני הנסיעה לארה"ב.
  • האישור בבדיקה: על הנוסע לבדוק באתר האינטרנט של ESTA לגבי עדכונים ותשובה סופית.

היתר נסיעה שאושר יהיה:

  • נדרש לכל נוסעי VWP לפני העלייה על האונייה או מטוס לכניסה לארה"ב מתוקף אשרת VWP.
  • תקף אלא אם בוטל, במשך שנתיים (2) או עד פקיעת תוקף דרכון הנוסע, המוקדם מביניהם;
  • תקף לכניסות מרובות אולם אינו מהווה הבטחה לקבלה לארה"ב בנמל הכניסה.

ויזות

אורחי נורוויג'ן קרוז ליין יוכלו ליצור קשר עם VisaCentral לקבלת מידע על ויזה או לסיוע בתהליך הבקשה לוויזה. האורחים של נורוויג'ן קרוז ליין יזכו להנחה בדמי הטיפול של VisaCentral. הקפידו לבדוק את אתר VisaCentral ב-http://visacentral.com/Norwegian-cruise-line-splash?login=103407 או להתקשר ל-(844) 834-5702 ולספק את אסמכתת החשבון 75006 כדי לקבל הנחות במחירים.

הגיל הנדרש לנסיעה

לתשומת לבכם: תנאים אלה תקפים במועד העלייה לאונייה.

נסיעה עם פעוטות:

  • עליהם להיות בני (6) שישה חודשים לכל הפחות, במועד העלייה לאוניה
  • עליהם להיות בגילאי (12) שנים עשר חודשים לכל הפחות במועד העליה לאונייה, אם השייט שלכם כולל 3 ימים רצופים או יותר בים.

נסיעה עם קטינים ומבוגרים צעירים:
המדיניות של נורוויג'ן קרוז ליין קובעת שקטין או בוגר צעיר חייב להיות מלווה בנוסע באותו חדר (או חדרים מקושרים) בגיל 21 שנים או יותר במועד העלייה לאונייה.

  • קטינים - יחיד שגילו פחות מ-18 במועד העלייה לאונייה.
  • בוגר צעיר- יחיד שגילו בין 18 ל-20 שנים.

שימו לב: שני נוסעים מתחת לגיל 21 שנים, יכולים לנסוע יחד ולשהות באותו חדר אם הם זוג נשוי ומציגים אישור על נישואיהם לנציג חברת נורוויג׳ן קרוז ליין על הרציף לפני העלייה לאונייה.

נסיעה עם קטינים שאינם מלווים בהורה או אפוטרופוס חוקי*:

יש להציג את המסמכים הבאים על המזח במהלך הצ'ק אין:

  • 1) יש להוריד ולהדפיס את  טופס הסכמת הורה (PDF)
  • ניתן לציין את הקטינים וההורה/הורים/האפוטרופוס/ים החוקי/יים באותו טופס

  • 2) עותק של רישיון הנהיגה של שני ההורים/האפוטרופוס החוקי או תעודה מזהה ממשלתית אחרת
  • הורים מאמצים, אפוטרופוסים חוקיים או בני זוג פרודים או גרושים נדרשים להקפיד על החוק ולשאת ברשותם את כל המסמכים הרלוונטיים להבהרת זכויות המשמורת שלהם.

*אם אתם נוסעים לקנדה, תצטרכו את המסמכים הבאים בנוסף לפריטים #1 2 (מסלולים לאלסקה, חוף האוקיינוס השקט, קנדה/ניו אינגלנד):

דרישות הכניסה הקנדיות קובעות כי ילד מתחת לגיל 18, הנוסע לבד, או עם אדם אחר שאינו שני ההורים, צריך לשאת עמו מכתב (רצוי אישור נוטריוני) מאת הוריו או האפוטרופוס החוקי הכולל:

  • אישור לנסיעת הילד עם אדם אחר ואישור לשהות מחוץ למדינה,
  • שמות ההורים או האפוטרופוס ומספר טלפון ליצירת קשר 24 שעות ביממה,
  • יעד הביקור בקנדה ומשך השהיה בה.

סנקציות ונהלי נסיעה

ענישה/נהלים של OFAC
מחלקת האוצר של ארצות הברית, באמצעות המשרד לפיקוח על נכסים זרים ("OFAC") פרסמה מספר סנקציות מקיפות נגד מדינות שונות, ובפרט:

  • חצי האי קרים
  • צפון קוריאה (הרפובליקה הדמוקרטית של העם הקוריאני)
  • קובה
  • סודן
  • סוריה
  • איראן

סנקציות אלו מגבילות את יכולתן של חברות הפלגה לנהל עסקים עם ארצות אלו ואזרחיהן, כולל נתינת רשות לאזרחים מסוימים מארצות אלו להפליג באניות שלנו. לפיכך, מדיניות נורוויג'ן קובעת שאם הנכם אזרחים או תושבים של אחת מהמדינות הנתונות בסנקציות אלו, אין באפשרותנו לקבל את הזמנתכם, אלא אם ביכולתכם לעמוד בתנאים הבאים:

  • לספק הוכחת תושבות במדינה ללא סנקציות, או
  • לספק הוכחת תושבות במדינה ללא סנקציות וגם שהנכם מממנים את השייט, כולל החיובים על האונייה, דרך בנק הקשור למדינה ללא סנקציות.

עליך לעמוד בכל הקריטריונים המצוינים לעיל בכדי להפליג עם נורוויג'ן קרוז ליין.

חזרה למעלה