מה בנוגע למסמכים, ויזות ודרכונים?

על כל האורחים לספק מידע אישי עיקרי מראש לפני ההפלגה. לחץ כאן לקבלת מידע מפורט על מסמכי הנסיעה לפני שתשלים את טופס הצ׳ק-אין המקוון.

שייט לקריביים, איי הבהאמה, ברמודה, אלסקה, הריביירה המקסיקנית, או שייט לקנדה וניו-אינגלנד.

עבור הפלגות הלוך ושוב (הפלגות היוצאות ושבות לאותו נמל בארה"ב), ניתן להפליג עם דרכון בתוקף, הוכחת אזרחות ותעודת זהות ממשלתית תקפה עם תמונה (רישיון נהיגה עם תמונה), או כל מסמך תואם WHTI אחר.

דוגמאות להוכחת אזרחות כוללות:

  • תעודת לידה אמריקאית מאושרת על ידי המדינה
  • תעודה מקורית של התאזרחות בארה"ב
  • תעודה מקורית של אזרחות אמריקאית
  • אישור מקונסוליה אמריקאית על כך שנולדת בחו"ל.
  • תעודת הטבלה, תעודות לידה מבית חולים ותעודות לידה מפוארטו ריקו שהונפקו לפני 7/1/10 אינן מקובלות.
  • אזרח ארה״ב מתחת לגיל 16 אינו חייב בתעודת זהות ממשלתית נושאת תמונה.

עבור הפלגות פתוחות (הפלגות היוצאות מנמל אחד בארה"ב ושבות לנמל שונה בארה"ב) עליכם להביא אתכם:

  • דרכון תקף
  • תעודת דרכון אמריקאי
  • רישיון נהיגה חכם אמריקאי או קנדי
  • תושבי קבע בארה״ב נדרשים להביא עמם כרטיסי ARC בתוקף לשם עלייה לאונייה וגם דרכון מהמדינה בה הם אזרחים, אם יש בידם.

הערה: אם החמצתם את האונייה שלכם בנמל היציאה המתוכנן שלה בארה"ב ועליכם לנסוע מחוץ לארה"ב כדי לחבור אליה, או שעליכם לעזוב את האונייה במפתיע בנמל חוץ לפני סוף השייט, תזדקקו לדרכון כדי לצאת או להכנס מחדש לארצות הברית בדרך האוויר. לשם כך נורוויג׳יאן ממליצה בחום לכל אורחיה להביא איתם דרכון לכל מסעותיהם באוניות החברה.

כל לוחות הזמנים

על כל הנוסעים לשאת עמם דרכון בתוקף, ואם יש צורך, אשרת כניסה מרובת כניסות נדרשת עבור כניסה לארצות הברית (כלומר ויזת מבקרים מסוג B-2), או פטור מוויזה. אנא הקפידו לבדוק עם הסוכנויות או הרשויות המתאימות (כגון משרד ההגירה המקומי) לפני שאתם מפליגים, כי לא נוכל לאפשר לכם לעלות לאונייה ללא המסמכים המתאימים. על הנוסעים ממדינות הכלולות בתכנית הפטור מויזה 36(VWP) לשאת דרכון הניתן לקריאה במכונה על מנת להיכנס לארה"ב בלי ויזה. כל נוסעי VWP נדרשים לקבל אישור נסיעה אלקטרוני תחת ה-VWP טרם עלייתם לכלי התחבורה בדרכם לארה"ב דרך האוויר או הים.

הפלגות להוואי

אין צורך בדרכון כאשר אתם יוצאים לשייט בכל אחת מההפלגות בין איי הוואי. אם האונייה שלכם לא מפליגה מעבר לאיי הוואי, תזדקקו רק לתעודת זהות ממשלתית נושאת תמונה, הכוללת דרכון או רישיון נהיגה תקף עם תמונה. אזרח ארה״ב מתחת לגיל 16 אינו חייב בתעודת זהות ממשלתית נושאת תמונה.

הפלגות לאירופה

נדרש דרכון בתוקף ובמקרים מסוימים נדרשת גם ויזת תייר.

לצפייה בשאלות נפוצות נוספותחיפוש לפי קטגוריה

כותרת מודול אקורדיון